Op 02.02.2020 is het visietraject Curaçao 2020 geëvalueerd. Uitkomst was dat wij van 1997 tot en met dan veel kansen hebben laten liggen. Al gauw kwam het verzoek om een nieuwe visie te ontwikkelen, maar in maart 2020 was de pandemie ook hier geland. Dat heeft een groep van 120 burgers niet weerhouden een visie te ontwikkelen.

Er is van de nood een deugd gemaakt door de visie te plaatsen in de context van een toekomst post-pandemie. Tussen maart 2020 en maart 2023 is de visie minstens vijf keer bijgesteld met de input van iedereen die dat heeft geleverd. Ook de nieuwe visie zal weer worden bijgesteld, waarschijnlijk maart 2024.

De visie van Curaçao luidt: In 2030 en verder―het bereiken van sommige doelen zal waarschijnlijk langer in beslag nemen―is Curaçao:

  • Een mensgerichte samenleving; gedecentraliseerd en lateraal.
  • Een smart, wijze en datagedreven natie.
  • Een eiland met bewoners die worden gestimuleerd om te creëren. Talenten en kennis worden ontwikkeld en behouden. Elke bewoner draagt bij aan het succesvolle geheel.
  • Een open en duurzame economie, mogelijk gemaakt door state-of-the-art technologie en een aantrekkelijke fysieke en niet-fysieke infrastructuur, waar een goede overheid de rol van dirigent heeft en niet meespeelt met de andere musici van het orkest .
  • Deze economie is duurzaam en divers en bestaat uit meerdere sectoren die de inwoners bedienen[1].
  • Expansie naar binnen is een leidend principe voor export.
  • De economie is de basis voor het geluk van de mensen die zullen leven in een continue leergemeenschap met een geavanceerd preventief gezondheidszorgsysteem.

In de tussentijd implementeert Curaçao. De implementatie is totaal decentraal. Vele groepen zijn bezig met hun project en zijn daarin autonoom. Een groep coördinatoren werkt er aan deze projecten op de radar te identificeren, de visie naar hun te communiceren en de het geheel organisch te integreren en synergy en momentum te creëren.

Het doel van het lanceren van deze versie van het visiedocument is om dit proces naar the next level te tillen. Na 10 maart 2023 vangt een periode aan waarin tensief met organisatie en projecten zal worden gecommuniceerd over het succes van de afzonderlijke projecten, want resultaat van ieder project is vooruitgang voor Curaçao.

Inmiddels is het Award 5.0 gekoppeld aan de visie en worden jaarlijks de organisaties en projecten in het zonnetje gezet.

Dit is de link om van het visiedocument te downloaden: https://www.academia.edu/97853778/CURA%C3%87AO_2030_R_E_S_E_T_C_O_V_I_D_1_9

Je kun er ook komen via onze webdite www.curacao2030.net.

Download het svp en share de link want wij kunnen tellen hoe vaak het is gedownload.